Ongediertewinkel.nl

kakkerlakgroot-2

Kakkerlakken zijn in mijn ogen de meest verschrikkelijke soort ongedierte wat je tegen kan komen. Ze komen vooral in de zomer voor en ik heb laatst middelen bij ongediertewinkel.nl gekocht om ze te bestrijden.

Helaas zijn er verschillende soorten kakkerlakken. Er zijn kakkerlakken die in de natuur voorkomen, zoals in het bos en op het platteland en ook in bewoonde omgevingen.

De bekendste soorten kakkerlakken zijn de Amerikaanse kakkerlak, Australische kakkerlak, Bruinbandkakkerlak, Duitse kakkerlak, Oosterse kakkerlak en Surinaamse kakkerlak.

Een volwassen Amerikaanse kakkerlak is glanzend roodbruin en vaak maximaal 4,4 cm groot. Het verschil tussen vrouwtjes en mannetjes is vaak duidelijk waarneembaar door de vleugeltjes aan de achterzijde van hun lijfjes.

De broedtijd van kakkerlakeitjes en de duur van de ontwikkeling van larve naar volwassene is erg afhankelijk van de temperatuur: bij lage temperaturen komen eitjes.

Australische kakkerlakken zijn roodbruin en aan de zijkanten duidelijk lichtgeel. Door hun kleur en vorm zijn ze gemakkelijk te onderscheiden van andere soorten kakkerlakken. Hun lijfje is ook slechts 3 tot 3,5 cm lang. Australische kakkerlakken kunnen, in tegenstelling tot andere kakkerlaksoorten, vliegen.

De Australische kakkerlak is lichtschuw en komt voor in donkere, warme, vochtige omgevingen. Tropische kassen en warme, vochtige kruipruimten vormen ideale verblijfplekken voor Australische kakkerlakken. Australische kakkerlakken eten vooral planten en fruit (koolhydraten).